4 de novembre de 2020

mentoring-radarprocess-multiscan.jpgMultiscan i Radarprocess han participat en el programa de mentoria d’amec, amb un resultat que les dues parts qualifiquen d’esplèndid. Radarprocess, interessada a entrar en  un nou mercat del continent americà, va sol·licitar un procés de mentoria per part d’una empresa que ja hagués realitzat aquests passos. amec va estudiar el cas i, després d’una recerca exhaustiva entre la seva comunitat, va comprovar que Multiscan era una empresa perfecta per ensenyar com desembarcar en aquest mercat.

 

«Gràcies a la gran experiència de Multiscan, ha estat molt més fàcil elaborar el pla d’acció per a la implantació i iniciar aquest projecte internacional», destaca el responsable d’exportacions de Radarprocess, Manuel Rodríguez.

 

Ambdues empreses ens destaquen tot el que els ha aportat, en un clar exemple de com la comunitat amec pot ser un dels millors recursos per impulsar nous projectes amb menys temps i risc, i per resoldre dubtes estratègics de les empreses. amec desenvolupa un programa de mentoria per ajudar les empreses a guanyar impuls o poder dur a terme un projecte mitjançant el contacte d’una empresa amb gran experiència en aquest mateix àmbit, que l’orienta i li serveix de guia.

 

Després de posar en contacte els dos directors generals, Eduard Gisbert (Radarprocess) i Álvaro Soler (Multiscan), totes dues empreses es van posar a treballar. Segons el responsable d’exportacions de Radarprocess, el valor del programa és que «vam rebre informació molt necessària a través d’una empresa de característiques similars a les nostres, Multiscan. Es tracta d’informació completament pràctica i concreta, molt difícil d’obtenir si no és d’algú que ha passat pel mateix procés. La transferència de coneixement assolida és d’un valor molt elevat, superior a quan contactes amb un consultor», assegura Rodríguez. Per això, després de l’experiència, considera que «posar en contacte a algú que vol desenvolupar un projecte amb una altra persona que ja ho ha fet és una boníssima idea».

 

Ambdues empreses constaten que, per aconseguir l’èxit, ha estat necessari un bon treball previ de compatibilitat entre les dues companyies, que desenvolupa amec: no són competència, totes dues tenen una dimensió i facturació similar i busquen objectius assimilables. Aconseguir una bona conjunció «és essencial». De la mateixa manera, el paper de mentor és molt important. «Álvaro ha sigut un excel·lent mentor. Ha compartit tot el seu coneixement i la seva experiència sense dubtar-ne ni un moment. Ens ha ensenyat com actuar en cada fase, pas a pas», afirma Rodríguez.

 

El responsable de col·laboració d’amec i del programa de mentoria, Sergi Fabregat, elabora, en funció de les característiques de cada projecte, el calendari i les sessions que els participants han de seguir, i realitza un seguiment durant tot el procés. «Fabregat ens va ajudar a no desviar-nos del tema i aprofitar al màxim el temps destinat», afirma Álvaro Soler. Com a resultat, el procés «ha sigut molt productiu i hem complert el calendari establert», indiquen totes dues parts. Durant tot el programa, Multiscan ha assenyalat a Radarprocess els passos a seguir en el pla d’implantació en el nou mercat, i Radarprocess ha anat treballant entre  sessions, en un procediment que s’ha anat seguint tal com s’havia dissenyat.

 

L’experiència de Multiscan ha servit per estalviar costos a Radarprocess i optar des dels inicis per les vies més efectives, sense ensopegades que sí va haver de salvar en el seu moment Multiscan. «Poder ajudar algú a evitar un entrebanc que un mateix ja ha patit et fa sentir bé. Que no li costi els diners que t’ha costat a tu», explica el director general de Multiscan. A més d’oferir molt coneixement, Multiscan també afirma haver-ne rebut. Segons Álvaro Soler, l’experiència ha sigut igual de positiva: «He conegut formes diferents de fer les coses en el mateix mercat; de quina manera una altra empresa adapta les coses a la seva manera de fer. Això m’ha aportat una visió diferent. També he après moltíssim», explica.

 

Soler destaca que, fruit d’haver participat en aquest programa, «s’han creat llaços, s’ha establert una gran confiança mútua. Si haguéssim de fer negocis junts, sens dubte tenim la sintonia necessària; seria fàcil. S’ha creat un benefici intangible entre totes dues parts». Per al responsable de Multiscan «donar sempre és positiu. La vida dona moltes voltes».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *