Barcelona, 14 de gener de 2021. Les empreses de el sector de la ferreteria i subministrament industrial, equipament per a bany i cuina, i sistemes de ventilació i climatització d’amec s’han reunit per avaluar el tancament de 2020 i compartir la seva previsió respecte a 2021. el 2020 hi ha hagut un repunt de les reformes a les llars, impulsades entre altres motivacions pel major temps que els ciutadans han passat a casa a conseqüència de l’confinament i la pandèmia, i a l’estalvi acumulat de les famílies per la impossibilitat de viatjar. No obstant això, no ha estat suficient per compensar els efectes de la crisi. Les empreses calculen que han tingut una caiguda mitjana de la facturació d’un 11% el 2020 i esperen una recuperació natural de l’mercat lenta però constant al llarg de 2021, sobretot a partir de l’segon semestre. En aquest sentit, per a aquest any han preparat uns pressupostos de partida similars als de 2020, enfocats a recuperar el perdut i igualar resultats de 2019.

 

L’any que comença està caracteritzat per la prudència i els reajustaments, i està dirigit més a mantenir xifres que a créixer. Les empreses tenen la confiança de que no hi haurà nous tancaments de l’activitat i veuen com la diversificació de nous sectors de venda serà un dels factors clau en el creixement de les empreses. 2021 també s’observa com un any de grans reptes per a la indústria espanyola i per al sector en concret. Davant el manteniment dels problemes de mobilitat, els esforços en internacionalització es concentraran en els països que mantinguin millors quotes de demanda. Paral·lelament, el sector està apostant pels marketplaces B2B i B2C.

 

Les empreses veuen amb preocupació la pujada de preu de les matèries primeres provinents de el sud-est asiàtic, i sobretot les de la Xina, el que en conseqüència provoca un augment dels preus dels productes finals.

 

Alhora es mostren molt preocupades pel funcionament de les cadenes de subministrament i les noves barreres a el comerç, que han fet que es dupliquin els costos logístics i que estan provocant trencaments d’estoc cada vegada amb més freqüència. A causa dels efectes d’una pandèmia cada vegada més prolongada en el temps, un altre temor per a aquest any és que hi pugui haver una contracció de la demanda.

 

Les empreses han mostrat dubtes sobre el repartiment dels fons europeus de recuperació i que aquests arribin a les pimes industrials i consideren necessari revaloritzar a la indústria enfront de les administracions públiques perquè pugui exercir el seu paper de dinamitzador de l’economia, i garanteixi que sigui sòlida i diversificada.

 

En aquest sentit, amec incideix en la necessitat de portar a la pràctica les 10 grans mesures imprescindibles per a la reactivació i transformació de la indústria que proposa en el document Claus per al canvi de model productiu , en què han participat més de 50 experts i empreses industrials internacionalitzades i presentat a les administracions al llarg de 2020 davant la necessitat de dur a terme polítiques perquè la indústria pugui ser motor de recuperació i garant d’una economia sòlida i diversificada. A el mateix temps, defensa el paper de la indústria mitjançant el moviment Positive Industry , que cada vegada està sumant més adhesions d’empreses i organismes de tot l’ecosistema.

 

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses

L’associació de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses a Espanya : anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten de mitjana el 55,5% de la seva facturació i inverteixen el 4,7% en innovació.

 

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso

gloria.ayuso@ga-binet.com

Tel. 654 60 95 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *