Si la comunitat de amec ja era rica per incloure a la indústria internacionalitzada dels més diversos sectors, amb gran coneixement i presència en gran diversitat de mercats, ara està sumant a més l’energia i la innovació que emana de les noves startups industrials que s’estan creant a casa nostra.

 

La nostra comunitat està creixent també amb la incorporació d’empreses industrials de nova creació que troben a la nostra entitat un gran suport per posar en pràctica el seu model de negoci i escalar-lo. “Amec no és una acceleradora ni una incubadora, com sí que ho és IQS Tech Factory , especialitzada en accelerar a statups industrials. El que permet la nostra entitat a aquestes empreses és implementar-se en els mercats: trobar clients, distribuïdors, proveïdors, possibles col·laboradors i desenvolupar una xarxa comercial “, explica el responsable de l’àrea de startups, Alejandro Gallego.

 

En ocasions, aquestes empreses que s’incorporen a amec aporten als mercats productes disruptius, com és el cas de Urban Groots , que proposa una nova forma de conrear més sostenible. En altres, es tracta d’innovadores solucions tecnològiques, com Sens Solutions , que presenta solucions IOT per a una vida saludable; Steering Machines , que ha creat plataformes de transport automatitzat i omnidireccionals; o Neutroon , que ofereix a les empreses l’accés segur a l’5G.

 

La nostra entitat, que promou des de sempre la col·laboració entre els seus integrants, està observant molt fructífera la combinació entre les empreses industrials de llarga trajectòria amb les de nova creació. Mentre que les primeres i l’ecosistema en general s’enriqueixen amb la inclusió de noves idees, visions i projectes, les startups, per la seva banda, tenen accés a l’experiència de les companyies, a saber com actuen en els diferents mercats i com es desenvolupen , un coneixement que evita errors i redueix riscos i temps en el desenvolupament de l’negoci.

 

L’exemple de Multiscan, membre d’amec que ha passat de startup a empresa internacionalitzada amb presència en més de 50 països, és un dels que hem explicat sovint en amec per mostrar les diferents formes d’internacionalitzar un negoci.

 

A més, aquest any que ara comença serà molt important per a la col·laboració empresarial. A través del nostre nou espai privat, la ZonaCo, amec promou el contacte directe entre les empreses per crear noves col·laboracions. En aquesta nova àrea exclusiva les companyies busquen connectar amb altres que puguin resoldre situacions o bé emprendre nous projectes de forma conjunta. Des amec, estem convençuts que les

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *