Més de 600 persones van seguir, connectades de forma simultània i virtual, el llançament de l’ITMA 2023, en un acte que va comptar amb la intervenció de el president d’amec AMTEX, Òscar Rius.

ITMA 2023, que fins i tot ja té una banda sonora pròpia (Transforming the world of tèxtils), es prepara per mostrar a Milà les principals tendències i innovacions de la indústria de maquinària tèxtil. Els materials innovadors, la digitalització i la sostenibilitat són els elements en què la indústria està posant tots els seus grans esforços, tal com va explicar el president del CEMATEX, Ernesto Maurer, en l’obertura de l’esdeveniment.

Milà prendrà el relleu a la ITMA 2019 celebrada amb gran èxit a Barcelona, que va registrar més de 1.700 expositors i 100.000 visitants. La indústria s’està preparant per mostrar les seves novetats en un escenari presencial, que a més, comptarà amb una nova plataforma virtual, en la construcció està coparticipando amec, que “treballarà per a les empreses de el sector les 24 hores els 7 dies de la setmana”, tal com va explicitar Mauer.

El president d’amec amtex, Òscar Rius, va participar en la taula rodona central de l’esdeveniment juntament amb el president de CEMATEX; la presidenta de l’associació alemanya VDMA, Regina Brückner; i el president de la italiana Acimit, Alessandro Zucchi. Rius va explicar com les empreses de la tecnologia tèxtil han de ser més competitives que mai a l’escenari en què ens trobem: els canvis s’estan accelerant encara més amb l’arribada de la pandèmia, i la nostra indústria ha d’adaptar i, a més, ser més ràpida en els lliuraments de les comandes, ja que els clients exigeixen ara moltíssima més immediatesa. Així mateix, va explicar com la pandèmia ha obert encara més aquesta indústria als no teixits, com els utilitzats en les màscares, a més dels teixits tècnics i els intel·ligents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *