Barcelona, 5 de febrer de 2021. El sector de l’energia i equipament elèctric espera amb gran ànim la celebració, del 14 al 16 de juny, de la fira Middle East Energy de Dubai , la cita internacional de referència per als professionals de la indústria energètica. El certamen va comptar en la seva última edició, al març de 2020, amb més de 1.300 expositors de 131 països repartits en 11 halls.

 

El sector té especial interès a acudir a causa de que l’espai mostrarà el rumb que està prenent el sector energètic, que està experimentant una gran transformació davant un augment de la consciència mediambiental a nivell global.

 

En els últims anys, la fira ha pres un gir estratègic per tal d’adaptar-se tant a l’entorn actual, en constant canvi, com als futurs reptes globals. La gran evolució d’aquest esdeveniment, amb 45 anys d’història, va tenir lloc precisament en l’última edició, quan la Middle East Energy va prendre el relleu de l’antiga Middle East Electricity. La nova fira, reunint tot el llegat del certamen, s’ha convertit d’en un fidel reflex de tota la indústria a la qual es dirigeix, i que està evolucionant molt més enllà de l’segment tradicional de l’electricitat. L’esdeveniment abasta, d’aquesta manera, tot l’espectre de productes de la indústria energètica: transmissió i distribució, generació d’energia elèctrica, emmagatzematge d’energia, energies renovables, consum i management energètic, etc. Amb això, s’ha convertit en lloc de referència en el qual prendre el pols a les noves tendències, com la il·luminació connectada, l’eficiència energètica, la descentralització de la generació la necessitat de plataformes digitals integrades, etc.

 

Així mateix, aquest any la Middle East Energy porta a terme un altre canvi important: per primera vegada es tractarà d’una fira híbrida que comptarà amb un format virtual (MEE Online) i un format presencial (MEE Live). El format virtual integrarà diverses cites prèvies a l’esdeveniment físic a Dubai que tractaran diversos aspectes clau: Energies renovables (17 de maig), Transmissió i distribució (24 de maig), Critical and BackupPower (31 de maig) i Consum d’energia i management ( 7 de juny).

 

middle-east-energy-2.JPG

 

Porta d’entrada de les empreses industrials a Orient Mitjà i Àsia

La Middle East Energy, amb gran influència en tot l’Orient Mitjà, ha jugat un paper essencial en l’entrada de les empreses industrials i l’expansió econòmica de la regió, ja que ha servit per introduir nous productes en aquesta àrea per construir infraestructures, béns immobles i comerços.

Avui dia, la fira està ajudant governs, organitzacions i PIMES a diversificar la generació i el subministrament d’energia, així com obrint la regió a optar per la construcció d’un model energètic més sostenible.

 

Aquesta cita és molt rellevant per a les empreses industrials espanyoles perquè van molts professionals procedents de tot el món i especialment d’Àsia. Malgrat que Europa encara es troba fent front a la pandèmia, ja al mes de juny “es preveu una molt bona ocupació, a l’tractar-se d’una cita molt esperada, de referència mundial i que podrà concentrar de nou a tot l’ecosistema de el sector energètic de tot el món”, explica el responsable d’amec en l’àrea de l’Orient Mitjà, Lucas Duchâtel.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses

L’associació de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses a Espanyaanticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten de mitjana el 55,5% de la seva facturació i inverteixen el 4,7% en innovació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *