amec promou la innovació i transformació de les empreses industrials com a factor clau de la nova competitivitat industrial. És per això que està facilitant que les empreses puguin materialitzar nous projectes d’innovació i d’Indústria 4.0. Aquest impuls es porta a terme en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat. Les dues organitzacions s’encarreguen no només d’estudiar la viabilitat tècnica dels projectes, sinó també de veure com pagar-amb finançament públic.

Amb aquest objectiu s’està treballant intensament i braç a braç amb les empreses. Gairebé una trentena d’empreses industrials de la nostra comunitat han participat en una trobada en què amec i Eurecat han donat a conèixer totes les aplicacions possibles i més profitoses de la Indústria 4.0 per a les nostres empreses industrials amb exemples pràctics, i en l’exposició també ha contribuït l’empresa membre d’amec JUMBERCA-Canmartex, que ha explicat la seva experiència. Els temes clau han estat les aplicacions d’intel·ligència artificial, la impressió 3D, la importància d’instal·lar sensors en les màquines i tota la informació que extreuen, la seva gran utilitat …

L’àmplia assistència en aquesta sessió ha estat una mostra de el gran interès que la indústria té per la seva transformació. Durant l’acte, responsables d’amec van concretar les ajudes i subvencions a les que poden optar les empreses industrials per materialitzar els seus projectes.

Posteriorment, moltes de les empreses presents en aquesta sessió s’han inscrit a les trobades d’assessorament individualitzat que amec ha organitzat amb personal propi i tècnics i especialistes de Eurecat. En aquestes sessions, les empreses estan plantejant els seus plans d’innovació i reben assessorament personalitzat sobre com poden adoptar la Indústria 4.0 per millorar els seus processos, la seva capacitat, disminuir els temps, prevenir problemes i respondre millor a les necessitats dels clients. Els tècnics d’amec i de Eurecat estan analitzant cas per cas, assessorant sobre com es pot dur a terme el projecte i com finançar-lo. A causa de el gran nombre d’empreses interessades, aquestes sessions es repetrián en propers dies (més informació sobre com participar aquí).

Impulsar els nous factors clau de competitivitat a les empreses és la missió de amec, que ja va anticipar fa pràcticament dos anys els canvis que estaven per venir i que la pandèmia ha accelerat. Amb accions com el foment actiu de la innovació treballa intensament en una proposta d’alt valor per a tota la nostra comunitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *