Barcelona, 14 d’abril de 2021. El director general d’amecJoan Tristany, i el director general d’Esade CreapolisOriol Alcoba, han signat un acord per tal de promoure de forma conjunta la innovació a través de la col·laboració entre empreses i startups industrials.

 

L’acord signat estableix que amec i Esade Creapolis col·laboraran en l’organització d’actuacions i podran desenvolupar accions conjuntes, com ara esdeveniments, formacions i projectes, tant en el marc de programes nacionals com europeus. La finalitat serà portar a terme accions per a la difusió de models d’èxit de col·laboració entre empreses i startups industrials.

Així mateix, amec obre els seus serveis en condicions avantatjoses per a la comunitat d’Esade Creapolis. Concretament, amec dona suport a les empreses industrials mitjançant serveis relacionats amb la internacionalització, la competitivitat, la col·laboració entre les empreses, la prospectiva i la tasca de representació i Lobby. Totes dues institucions comunicaran a les seves respectives comunitats a través dels seus canals de comunicació habituals l’activitat i els serveis d’ambdues parts quan es detecti un interès potencial entre els seus membres.

 

Esade Creapolis és un centre d’innovació open&cross innovation. Impulsat per l’escola de negocis Esade, té com a objectiu principal inspirar, facilitar i accelerar la innovació, proposant activitats de divulgació, espais físics i de coneixement que estimulin la interacció entre les empreses, Esade, el món empresarial i altres xarxes de coneixement i innovació, amb la finalitat de detectar oportunitats de mercat, accelerant el desenvolupament i la comercialització amb èxit.

 

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten una mitjana del 53,6% de la seva facturació i inverteixen el 3,9% en innovació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *