El saló Hispack de Fira de Barcelona i amec envasgraf, l’agrupació sectorial de la comunitat d’empreses industrials internacionalitzades amec, organitzen el proper 21 d’abril, a les 15.00h, 1 webinar en què s’analitzaran les principals innovacions que estan marcant la fabricació de packaging i els processos d’envasat a partir de les experiències dutes a terme per cinc empreses espanyoles: And & OR, EnplaterGroup, Gràfiques Salaet, Macsa ID yTavil. Aquest fòrum tècnic on-line, obert a la participació d’empreses i professionals de sectors usuaris de packaging tant nacionals com internacionals, servirà per donar a conèixer algunes de les tendències clau en el sector de la tecnologia d’envàs i embalatge a Espanya relacionades principalment amb la sostenibilitat i l’automatització que s’han vist accelerades durant la pandèmia.

 

En la indústria de l’packaging cada vegada resulten més determinants factors com la digitalització, imprescindible en l’optimització i monitorització dels processos productius, la intralogística i cadena de distribució; l’aplicació de tecnologies pròpies de la indústria 4.0 per a un major grau d’automatització, canvis de formats automàtics, desenvolupament de tecnologies per a l’envasament actiu i augment de la connectivitat; així com l’aposta per incorporar l’eficiència energètica, la sostenibilitat i l’economia circular en el disseny i funcionament de la maquinària. En aquest sentit, els fabricants espanyols de tecnologia d’envàs i embalatge han interioritzat aquests conceptes en la seva innovació i nous desenvolupaments per donar respostes a mida de les necessitats d’empreses de diferents sectors productius.

 

Per conèixer i visualitzar l’aplicació real d’aquests factors, al webinar organitzat per Hispack i amec s’exposaran cinc casos d’èxit en innovació duts a terme per subministradors de tecnologia de packaging i envasat. Participaran en el debat Martín Rollán, tècnic comercial d’And & OR; Pere Coll, director de R + D + I de EmplaterGroup; Roger Villar, director de vendes de Graficas Salaet; Xavier Moller, director de vendes internacional de Macsa ID; i Ramon Reguant, Global Area Manager de Tavil. Moderarà la sessió Carmina Castellà, directora de l’agrupació sectorial amec envasgraf, acompanyada de el director d’Hispack, Xavier Pascual.

El webinar, que podrà seguir-se en castellà, anglès i francès, és gratuït. Les inscripcions per a assistir poden realitzar-se a través d’aquest link: https://zoom.us/webinar/register/WN_UKHJukxJQYaPwaHlhtwr3Q

 

De periodicitat triennal, Hispack és la fira de packaging, procés i logística referent a Espanya i una de les primeres d’Europa en la seva especialitat. Organitzat per Fira de Barcelona, el saló prepara la seva propera edició, adaptada a l’actual conjuntura, de l’19 a el 22 d’octubre de 2021 a l’recinte firal de Gran Via en coincidència amb la fira de tecnologia Alimentària FoodTech. En la seva oferta expositiva, Hispack mostrarà dins de el sector Packaging Machinery & Process tota la innovació per a les línies, processos i operacions d’envasament de productes: des d’equips que fabriquen i modelen envasos, a maquinària d’ompliment i tancament, passant per tecnologia de lectura i verificació, línies de transport, equips de condicionament i embalatge. La fira també inclou el sector Labelling & Bottling amb maquinària i equipament per a les línies d’embotellament, així com maquinària de procés i final de línia per a begudes o olis, acompanya amb solucions d’etiquetatge, codificació i marcatge.

 

Per la seva banda, amec reuneix dins de la seva agrupació sectorial amec envasgraf a les empreses espanyoles més competitives en tecnologia per a envàs i embalatge i afins. L’entitat els ajuda en l’obertura de nous mercats internacionals, en l’adopció dels nous factors clau de competitivitat i en la generació d’espais per a la col·laboració entre indústries i per a la transferència de coneixement per tal de poder afrontar amb èxit els grans reptes de la sostenibilitat i l’adaptació als canvis.

 

Més informació:

 

Maria Dolors Herranz

Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarclona.com

 

Glòria Ayuso

Tel. 654609518
gayuso@ga-binet.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *