El subdirector d’amec, Diego Guri, s’ha reunit amb l’ambaixador de l’Índia a Espanya, Sanjay Verma, en el marc d’una trobada en què també han participat representants de l’Ajuntament de Barcelona, Casa Àsia, Acció, Fira de Barcelona, el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), la Cambra de Comerç de Barcelona, GPA, Foment, PIMEC, Prodeca, Turisme de Barcelona i Port de Barcelona.

El subdirector d’amec ha transmès a l’ambaixador que l’Índia és el 6è país d’interès per part de les nostres empreses segons el Informe de Conjuntura . Un total de 21 empreses d’amec mantenen 22 filials comercials i productives a l’Índia, al que se sumen dos nous projectes d’inversió addicionals per a aquest any. No obstant això, “visualitzem un enorme potencial encara no d’el tot aprofitat per les empreses en aquest país”, ha afirmat Guri, que ha explicat que, segons l’ Informe de Prospectiva d’amec, Índia se situa en el 17è país en el rànquing, ocupant la 2a posició en oportunitat sectorial. A causa de el gran interès i l’enorme potencial de l’Índia, amec compta amb un representant permanent al país asiàtic, que permet conèixer de primera mà oportunitats i tendències, així com facilitar la materialització de projectes en aquest gran mercat. Així mateix, cada vegada són més els intercanvis i accions que l’entitat porta a terme al país. A l’octubre està prevista la participació d’un grup d’empreses d’amec amtex a la fira itmes a Noida. Les empreses també esperen rebre, si és possible, els seus clients i professionals indis en els salons Hispack i FoodTech que se celebraran a Barcelona la propera tardor.

No obstant això, Guri ha traslladat a l’ambaixador la gran preocupació per la situació de la pandèmia a l’Índia, a causa dels seus efectes devastadors sobre la població, així com les limitacions sobre l’acció dels membres d’amec al país.

L’ambaixador de l’Índia a Espanya ha explicat el programa d’impuls que està duent a terme el Govern indi per recuperar l’economia després de la pandèmia, que consisteix en una millora regulatòria, una política de captació d’inversió estrangera i un impuls als sectors industrials manufacturers, aprofitant el desplaçament d’indústria des de la Xina. Fruit d’aquest programa, ja s’estan obtenint resultats, amb un creixement esperat de l’PIB per a aquest any dels més alts entre les economies mundials, i amb la instal·lació recent de grans multinacionals de diversos sectors.

Sanjay Verma ha destacat l’enorme potencial de mercat indi, per la seva àmplia població i per la incorporació de classes mitjanes amb alt poder de consum. L’ambaixador ha subratllat la potencialitat de sectors com el de l’automoció, les energies renovables o el procés alimentari. El tractat de Lliure Comerç i d’Inversions que s’està negociant amb la Unió Europea, potenciarà enormement en el futur el comerç i la inversió entre els dos territoris, tal com ha recordat l’ambaixador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *