La Comissió Tècnica de Finançament ha tractat en la seva última reunió, encapçalada per primera vegada pel seu nou president Anton Gomà, les novetats en el finançament oficial de projectes -en què la despesa local augmentarà fins a un 50% -, diferents línies d’ajut específiques , nous programes i com es gestionaran els fons d’ajuda a les empreses que han patit durant la pandèmia i que eren viables en 2019.

Les empreses industrials estan immerses en nous projectes de digitalització, tant en l’àrea financera com en altres àrees de l’empresa, de manera que s’ha tractat també si els fons europeus podran cobrir amb subvencions aquestes inversions que no estan relacionades amb les àrees d’innovació que habitualment cobreix el CDTI. Així mateix, alguns dels assistents han explicat noves solucions que s’estan aplicant en l’àrea financera de la seva empresa i que han generat gran interès en tots els membres.

De la mateixa manera, els membres de la comissió han compartit quina és la seva situació financera i com estan operant amb els bancs: les possibles repercussions de la fusió de Caixabank i Bankia en els departaments de Trade Finance i els crèdits ICO i renovacions d’altres pòlisses de circulant. També s’ha comentat la situació de les empreses a nivell més general, en un context en què s’han recuperat els nivells de facturació anteriors de la pandèmia, si bé hi ha importants dificultats a causa de l’augment de preus de les matèries primeres per la seva escassetat i la dificultat d’accés a alguns components. Els membres de la comissió han explicat què estan fent per afrontar aquesta situació i quines perspectives tenen per davant.

Durant la celebració de la Comissió Tècnica de Finançament que presideix Anton Goma (Ros Roca), s’han presentat a dos nous membres: el director financer de Macsa ID, Óscar de Mur, i el director financer de Posimat, Juan Antonio González. Completen la comissió Xavier Pagès (Comexi Group), Valentí Prat (Aecesa), Eulàlia Vallmitjana (Manusa), Josep Maria Pinyol (Tallers Felipe Verdes), Maria José Gragera (Azbil Telstar), Javier del Río (CFI), Helena Ruiz (Coemter ), Manuel Andrés (Oliver i Batlle), Laura Jordan (ATP Engineering & Packaging), Javier Arrillaga (ULMA Packaging) i María José Legalina, coordinadora de les comissions per part d’amec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *