Captura 2021.06.15 175158.pngEl director general d’amec, Joan Tristany, s’ha reunit amb la ministra d’Economia de Mèxic, Tatiana Gouthier, amb qui ha compartit la situació de les empreses de la nostra comunitat industrial al país, projectes en marxa i noves oportunitats. Així mateix, li ha traslladat les preocupacions que les nostres empreses que exporten o estan implantades al país han transmès a amec prèviament a la trobada.

 

A la reunió també han assistit el delegat a Mèxic d’amec Juan Alberto Ruiz i el director adjunt Marc Fernández Docampo. Gouthier és la Secretària d’Economia de Govern de Mèxic, denominació oficial de l’càrrec de ministra en el qual és el nostre principal mercat a Llatinoamèrica.

 

Precisament, Tristany ha explicat a la Secretaria d’Economia la importància d’aquest mercat per als membres d’amec, especialment en sectors com el de la tecnologia o maquinària tèxtil, el de maquinària o tecnologia per a l’envasat i de la tecnologia o maquinària per a la construcció. Només aquest any, tres noves empreses de la comunitat s’implantaran a Mèxic, amb el que ja són 42 els membres amb filial al país. Gouthier ha valorat que aquestes empreses es troben disperses en diverses localitzacions, beneficiant d’aquesta manera diferents zones de país.

 

Entre els temes que s’han plantejat a la Secretaria d’Economia es troben la major pressió fiscal que les empreses implantades a Mèxic suporten en comparació a la pressió d’altres països; així com la preocupació per la inseguretat en algunes zones o regions. Durant la trobada s’ha tractat també com recuperarà el país la normalitat després de la pandèmia i la seva incidència en el turisme, que afecta moltes empreses industrials que són proveïdores de el sector.

 

La Secretària d’Economia ha explicat les oportunitats que pot trobar la comunitat d’amec en grans projectes en marxa. Un d’ells és la modernització de Ciutat Model, amb projectes als quals poden optar empreses d’amec Urbis, relacionades amb els sectors de la construcció, equipament per a ciutats i Smart Cities. Un altre macroprojecte és la futura construcció del tren Ultra Ràpid o Supersònic, que unirà el país i gràcies a el qual pot actuar, tal com ha comentat la Secretària d’Economia, en les diferents àrees que creixeran al voltant d’aquest revolucionari sistema de comunicació.

 

Tristany ha explicat així mateix a la Secretària d’Economia tota la feina que desenvolupa amec per a la competitivitat de les empreses industrials i el moviment Positive Industry que reivindica el paper clau que exerceix la indústria.

 

amec agraeix a la nostra comunitat d’empreses totes les aportacions que han realitzat i que han estat traslladades a la Secretaria d’Economia de Govern de Mèxic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *