• Mitjançant un format híbrid presencial i online, des del Paranimf de la Universitat de Barcelona, ​​plantejarem si la dimensió de la nostra empresa industrial és l’òptim i els riscos i els avantatges d’adquirir-lo en un entorn de concentració tecnològica, empresarial i del poder econòmic.
  • Escoltarem les tendències mundials, coneixerem els casos d’èxit d’empreses que han descobert la seva dimensió òptima i afrontarem un debat d’industrials a partir de les dicotomies que genera.

Barcelona, 14 de juny de 2021. El Fòrum amec 2021, que tindrà lloc el 6 de juliol, debatrà quina és la dimensió òptima per a la competitivitat, tenint en compte que la PIME és la realitat majoritària en la nostra indústria i que ens trobem en un entorn de concentració tecnològica, empresarial i del poder econòmic.

 

El Fòrum amec 2021 tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona, ​​en un format híbrid presencial i online que permetrà a tot l’ecosistema industrial seguir des de qualsevol lloc aquest debat tan necessari en l’actual escenari global. Escoltarem les tendències mundials al voltant de la dimensió empresarial, coneixerem els casos d’èxit d’empreses que han descobert la seva dimensió òptima i afrontarem un debat d’industrials a partir de les dicotomies que aquesta important qüestió genera.

 

Entre els principals aspectes, tal com introduirà en la presentació de la jornada el president d’amecPere Relats, es parlarà sobre com saber si la nostra dimensió és l’òptima i què hem de tenir en compte; quina importància juga la grandària empresarial per ser competitius davant reptes com la digitalització, la glocalització o la sostenibilitat; quins són els riscos i quins els avantatges d’adquirir la mida òptima; si arribar a la dimensió òptima pot significar decréixer en alguns casos; i com afrontar la dicotomia entre creixement i especialització de nínxol. Així mateix, abordarem quins són els avantatges i desavantatges de les diferents formes per adquirir dimensió, entre les quals es troben el creixement orgànic, l’inorgànic i les aliances; i com combinar la flexibilitat, la personalització i el servei de la pime amb els avantatges de l’escala a les grans empreses.

 

Durant la jornada, directius de 12 empreses representatives de diferent dimensió i presència internacional ens explicaran les seves experiències i opinions al voltant de totes aquestes qüestions. En un primer panell, coneixerem les tendències internacionals de la dimensió empresarial en els principals països industrials, amb les intervencions de Jorge Izquierdo, vicepresident de Desenvolupament de Mercats de PMMI, que se centrarà en el mercat nord-americàMartín Gustavo Ibarra, director general d’Araujo Ibarra, que tractarà la situació a Colòmbia i el conjunt de l’Amèrica Llatina; el director general d’BDB Índia Private Limited, K.C. Mani, que com a representant de la nostra Xarxa Internacional a l’Índia parlarà sobre la millor manera d’operar al país; el director de programes econòmics de CASA ÀSIAAmadeu Jensana, que es referirà a l’enorme mercat que és la Xina i la seva àrea d’influència; i el director general de VDMA, Thomas Valdmann, que abordarà la relació entre mida i competitivitat de les empreses per al mercat alemany i Europa en general.

 

Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporatiu, realitzarà una masterclass sobre com créixer sense perdre la dimensió òptima i en benefici dels clients, la comunitat, els accionistes i la societat. Tres casos pràctics d’empreses membres d’amec serviran com a exemple de creixement òptim: ens els explicaran el director general de Kerajet, José Vicente Tomás; el responsable de Comunicació de Viscofan, Armando Ares; i la directora general d’UNEX, Neus Mas.

 

Posteriorment, persones al capdavant de les seves empreses industrials debatran sobre les dicotomies que genera la dimensió òptima, transmetent totes les seves experiències. Concretament, compartiran les seves opinions, dubtes i diferents posicions els directors generals d’Antonio Mengibar, Fidel MengibarGrup Benito Novatilu, Andrea CarandellMultiscan Technologies, Álvaro Soler; i Alfa Torres, Concha Fuentes. Serà sens dubte una jornada en què les empreses industrials compartiran informació d’alt valor, que recollirà i exposarà el director general, Joan Tristany, durant les conclusions que tancaran el Fòrum amec 2021.

L’esdeveniment comptarà amb els patrocinadors Allianz, Sabadell i CESCE i la col·laboració de la Creu Roja.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten una mitjana del 53,6% de la seva facturació i inverteixen el 3,9% en innovació.

 

Vídeo presentació Fòrum amec 2021

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso

Gloria.ayuso@ga-binet.com

Tel. 654 60 95 18

  • vídeo-forum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *