El subdirector d’amec Óscar Puig ha assistit aquesta setmana a la trobada amb el Cònsol econòmic dels EUA a Barcelona, Omar W. Medina. El consolat ha organitzat la trobada amb la finalitat d’estrènyer llaços amb les principals organitzacions, conèixer la realitat empresarial i intercanviar impressions sobre la marxa de l’economia a Catalunya.

En la trobada han participat, a més d’amec, representants de Pimec, Foment de l’Ocupació, la Cambra de Barcelona, CaixaBank i d’organismes de diversos àmbits, com la Universitat Pompeu Fabra. El subdirector d’amec ha traslladat a l’cònsol la gran importància de l’mercat nord-americà per a les empreses industrials de amec, 45 de les quals estan instal·lades als EUA Els sectors en què hi ha més interessos entre els membres de amec són principalment el de l’ packaging i el de Smart City.

A més de l’existència d’unes relacions comercials molt estretes, la trobada ha servit per tractar l’ampliació de l’aeroport del Prat, les inversions i l’aplicació dels Fons Next Generation-EU. Així mateix, davant un entorn completament VUCA, s’ha incidit en la necessitat de comptar amb models predictius, mitjançant nous indicadors. En aquest sentit, Puig ha explicat la intensa tasca que realitza l’ Observatori amec , creador entre d’altres de l’ Indicador de la Solidesa de la Internacionalització (ISI) i de l’ Informe de Prospectiva de Mercats . El subdirector d’amec ha incidit més en la necessitat d’enfortir la imatge de la indústria, necessària per al progrés i el benestar, tractant-se així d’una indústria amb valors, en línia amb el moviment Positive Industry que impulsa la comunitat industrial. Així mateix ha explicat els nous reptes que està afrontant la indústria, entre els quals es troba la digitalització i la necessitat de trobar el talent necessari per a la transformació i desenvolupament, per la qual cosa requereix que l’oferta formativa encaix amb les necessitats de les empreses.

La trobada coincideix amb l’anunci que EUA ja permet viatjar als ciutadans europeus i estrangers a partir de novembre sempre que estiguin vacunats. Els viatgers estrangers hauran de presentar el certificat de pauta completa i un test negatiu de Covid realitzat dins dels tres dies anteriors a l’desplaçament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *