8 de juliol de 2021

joan-Tristany-2.JPGEl director general d’amec, Joan Tristany, ha subratllat el paper protagonista que juga la indústria davant la immensa transformació que hem de realitzar per garantir un planeta segur i sostenible a la celebració de BforPlanet. Aquesta trobada, impulsat per amec i la primera edició té lloc el 7 i 8 de juliol a Barcelona, és el principal esdeveniment global per la sostenibilitat, que reuneix líders empresarials internacionals per discutir i proposar solucions als grans desafiaments que enfronta la humanitat en l’actualitat.

 

“Estem en un canvi d’era, no en una era de canvi. En aquest canvi d’Era hi ha dues grans forces, la revolució tecnològica i les exigències socials. La primera ajuda a aconseguir la segona. Hem de posar el focus en com aconseguir-ho “, ha explicat el director general d’amec, en una taula rodona sobre les millors pràctiques i desenvolupaments sostenibles al servei de l’Agenda 2030, en què també han participat Àngel Alloza (Corporate Excellence); Pedro Mier (AMETIC), Esther Izquierdo (Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya); i Raquel Serrano (FIIXIT).

 

Per amec, l’acció se centra en els ODS setembre (Promoure la industrialització sostenible i fomentar la innovació) i ODS 17 (crear aliances per assolir els objectius). Respecte a la pregunta enunciada en la taula rodona sobre Com aconseguir que la innovació tecnològica serveixi al desenvolupament sostenible?, Tristany ha indicat que “la innovació no ha de dirigir només a inversions productives, ha de donar resposta al propòsit, el que requereix una transformació en les organitzacions. És per això hem promogut que les nostres empreses tinguin propòsit”.

 

Així mateix, tal com ha recordat, el propòsit d’amec és precisament contribuir des de la indústria a què el canvi d’Era sigui segur, transversal i positiu per a les persones i el planeta“Això requereix un alineament de les empreses, per a això hem creat el moviment Positive Industry“. Però perquè pugui exercir aquest paper fonamental, “necessitem tenir a la indústria en el centre, com a instrument de progrés. La indústria vol i ha de ser part de la solució. La indústria és i serà element clau per a aquest canvi d’era “, ha asseverat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *