canvi-era.PNGConeixedor de tot l’entorn, dels grans reptes que afronten les empreses industrials i de les seves necessitats, amec ha desenvolupat un programa innovador i específic per a la indústria, de la mà de grans experts, destinat a donar-li les eines per poder afrontar les adversitats, i dur a terme la seva transformació i adaptació amb èxit. La formació, destinada a directius que vulguin liderar el canvi, a tècnics especialistes i tot aquell que vulgui entendre i créixer en l’entorn actual, s’iniciarà el 28 de setembre ( més info i inscripcions ).

 

En el període de tan sols un any i mig, les empreses han hagut de fer front a una pandèmia mundial i afronten ara problemes com la falta d’accés a materials per a la seva cadena de muntatge i grans dificultats en l’operativitat logística. No obstant això, l’adversitat no acabarà aquí. Tan sols cal recordar que les mateixes empreses van afrontar molt poc abans la gran incertesa que va generar el Brexit, i les tensions derivades de la guerra comercial entre EUA i la Xina.

 

Es tracta de grans dificultats la gestió pot marcar un abans i un després en l’empresa. Bé gestionades, i aprofitant les noves oportunitats, poden situar-la de forma destacada, mentre que d’una altra manera pot perdre posicions respecte a la resta. En aquest context, és essencial preparar-se i adquirir les capacitats que permetran a les empreses afrontar els reptes de forma resilient i àgil, aprofitant l’adversitat per créixer.

 

És per això que el programa de formació d’amec aborda, seguint amb la seva missió , els cinc factors essencials de competitivitat empresarial: l’adaptabilitat, la sostenibilitat, l’anticipació, la col·laboració i la glocalització. Tots ells són fonamentals perquè les empreses industrials no només estiguin preparades per respondre als canvis, sense quedar-se enrere, sinó que responguin a ells amb èxit i guanyant competitivitat.

 

El programa d’el curs està repartit en cinc mòduls temàtics, cada un d’ells dedicat a un dels factors de competitivitat i impartit per les seves grans experts, que s’exposaran de forma pràctica els continguts, incloent casos d’èxit i un debat entre tots els participants. L’elenc de formadors l’integren, ni més ni menys, que el director general d’amec, Joan Tristany, el subdirector general Diego Guri, la directora de la Unitat de Coneixement, Susana González; la directora de Able Consultancy, Patricia Aznar; i el director general de blab Spain, Pablo Sánchez. Si bé és recomanable seguir tota la formació, és possible inscriure per separat a ada un dels mòduls.

 

El programa s’iniciarà incidint en com l’adaptabilitat és la nova avantatge competitiu de les empreses. Per a això es mostrarà com crear ambients innovadors i flexibles davant el canvi de l’entorn per identificar i capitalitzar noves oportunitats de manera ràpida. També s’abordarà la sostenibilitat com a motor d’innovació: les empreses coneixeran com aconseguir nivells més elevats de productivitat sent sostenibles, quins canvis han de realitzar per aconseguir-ho i com aplicar-los.

 

En el mòdul dedicat a l’anticipació, les empreses industrials aprendran a establir un sistema estructurat, focalitzat i sistemàtic de vigilància i seguiment de l’entorn per identificar tendències susceptibles de generar oportunitats i riscos, anticipant els canvis i reduint la incertesa.

 

En quart lloc, es prestarà atenció a la tan necessària col·laboració entre empreses en què tant incideix amec, i que els permet arribar molt més lluny. Així, es tractarà com les aliances empresarials poden convertir-se en la millor estratègia per créixer i quins són els aspectes clau a tenir en compte per tenir èxit. Finalment, en el mòdul dedicat a la Glocalització es mostraran exemples reals d’empreses industrials que han sabut combinar l’acció global amb els elements propis de el món local, adaptant cada àmbit de l’empresa per pensar en global i actuar en local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *