amec-ascamm.jpegBarcelona, 23 de setembre de 2021. ASCAMM, l’Associació Catalana de Motlles i Matrius, s’ha adherit a amec, en un acord per enfortir la indústria en un moment clau com l’actual. El president d’amec, Pere Relats, i el president d’ASCAMM, Daniel Altimiras, han signat l’acord d’adhesió, que ha estat aprovat per les juntes directives de les dues organitzacions. Amb aquest acord, la comunitat de la Indústria Positiva d’amec s’incrementa amb l’adhesió d’una entitat que representa més de mig centenar d’empreses que formen part d’ASCAMM.

 

Segons l’acord, ASCAMM guanyarà capacitat de gestió incorporant les metodologies d’amec, mantenint l’autonomia, visibilitat i representativitat en el sector dels fabricants dels motlles i matrius a Catalunya, mentre que les seves empreses tindran accés a serveis de competitivitat, prospectiva i a la participació en la comunitat. amec, per la seva banda, augmenta la seva representativitat, amb una comunitat industrial cada vegada més gran i unida que permet augmentar l’intercanvi i les col·laboracions, així com la difusió de l’important moviment que és el Positive Industry.

 

El president d’amec, Pere Relats, ha explicat que “aquest acord anima una vegada més les empreses industrials a treballar plegades per afrontar els nous reptes, per tal que la indústria, essencial per al progrés sostenible, guanyi el terreny que li pertoca en una economía sólida i diversificada”.

 

“Estem convençuts que aquest acord contribuirà no només a fer més forta la nostra entitat i a millorar la competitivitat de les nostres empreses associades, sinó també a potenciar un sector industrial que ha de ser el centre del canvi de model productiu que necessita el nostre país”, ha explicat el president d’ASCAMM, Daniel Altimiras.

 

ASCAMM, l’Associació Catalana d’Empreses de Motlles i Matrius, es va constituir el 1.979 i agrupa mig centenar d’empreses del sector. ASCAMM és membre fundador de FEAMM (Federación Española de Asociaciones Empresariales de Moldistas y Matriceros) i n’exerceix la secretaria. ASCAMM ha creat un nou mòdol professional de FP DUAL de Grau Superior per ajudar a formar nous professionals en motlles i matrius. També col·labora amb Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, en formació de reciclatge i en la millora de la competitivitat de les empreses del sector.

 

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten una mitjana del 53,6% de la seva facturació i inverteixen el 3,9% en innovació.

 

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso

Gloria.ayuso@ga-binet.com Tel. 654 60 95 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *