amec està duent a terme un intens acompanyament, tant col·lectiu com individualitzat, perquè les empreses industrials accedeixin als ajuts públics. Davant la inquietud sobre com es vehiculen els Fons Next Generation EU i el conjunt d’ajudes, i com accedir-hi, l’entitat s’encarrega de vehicular-perquè arribin de manera efectiva a la indústria. La tasca de l’entitat se situa en dos àmbits: d’una banda, i com a interlocutora de les administracions, vetlla perquè les convocatòries s’ajustin a les necessitats de les empreses industrials i funcionin adequadament. I de l’altra, participa en la identificació directa de les convocatòries que més s’ajusten a les empreses de la comunitat, les comunica als membres, els assessora individualment i tramita les sol·licituds.

 

ajudes-publiques-amec.jpg

 

Així mateix, les empreses industrials poden posar-se directament en contacte amb amec , sol·licitar una cita per explicar el seu projecte, i rebre tot l’assessorament necessari per saber com posar-ho en marxa i en quines ajudes i finançament poden recolzar-se. Aquest Servei Integral d’Ajudes Públiques s’enfoca principalment en tres àmbits de projectes: innovació industrial, internacionalització i formació.

 

“A l’estar a prop de les empreses industrials i dels organismes que impulsen les ajudes, coneixem quines són les necessitats. El nostre equip ofereix una resposta personalitzada a cada projecte, analitzant la seva viabilitat i l’accés a finançament públic “, explica Sonia Fernández, responsable de el Servei Integral d’Ajudes Públiques.

 

L’objectiu d’amec és que les empreses industrials comptin amb totes les eines disponibles per a ser competitives i puguin executar tots els seus projectes. “Veiem com moltes vegades les empreses industrials no coneixen les convocatòries perquè no tenen temps per identificar aquelles que realment els interessen, com tampoc disposen d’ell per tramitar les sol·licituds”, assenyala Fernández. És per això que amec ha destinat a un equip per a la recerca activa d’informació relativa a ajudes que interessen especialment a la indústria. “Treballem creuant la informació del nostre observatori d’ajudes amb les necessitats específiques dels projectes de la nostra comunitat industrial”, revela la responsable de l’servei.

 

El primer dimarts de cada mes, amec envia als membres de la comunitat el butlletí amec Ajudes Públiques que informa de les oportunitats, ajuts i serveis a disposició de les empreses industrials perquè tinguin més fàcil finançar els seus projectes. Aquesta setmana, per exemple, informa el Pla Renove de Maquinària, les ajudes de ICEX a la implantació exterior, ajudes a projectes R + D dirigits a millora de processos productius i subvencions a la internacionalització digital, així com una desena més de convocatòries obertes.

 

Aquest dimarts hem dut a terme també una sessió dirigida als membres de amec amb la presència dels responsables de l’Ministeri d’Indústria de el nou Fons de Suport a la Inversió Industrial Productiva (FAIIP), que han explicat com es vehiculen aquests ajuts, així com les d’altres programes de finançament impulsats per la Direcció General d’Indústria. Llum Mª Potel, Cap de Servei de la Subdirecció General de Gestió i Execució de Programes, ha respost a tots els dubtes de les empreses d’amec. Així mateix, el 9 de desembre celebrarem una sessió coorganitzada i amb la presència dels responsables dels programes d’ajuda de CDTI per tractar amb lupa aquells més adequats per als nostres membres, posant l’accent en la tipologia de projectes d’inversió i innovació que són finançables o subvencionables. En aquest sentit, amec és membre de la xarxa PIDI de CDTI, que té com a fi l’impuls de la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses, i gràcies a això pot tramitar de forma directa les consultes de les empreses industrials i assessorar-les sobre totes les convocatòries i opcions disponibles. “Cap projecte industrial que pugui optar ha de quedar sense accés als ajuts i finançament”, incideix Fernández.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *