La Comissió de Talent d’amec es va reunir al setembre va tractar en la seva primera reunió els temes més importants que preocupen i ocupen a les empreses industrials a hores d’ara en relació amb els recursos humans i el talent a les empreses industrials.

Així, va tractar com gestionar l’acompanyament de les persones i impulsar els perfils més digitals en el procés d’integració de la digitalització en les companyies. Entre les dificultats detectades i analitzades segueix estant la captació de perfils tècnic-comercials. Els membres de la comissió van constatar com la pandèmia ha accelerat la flexibilitat horària, els plans d’igualtat i els sistemes d’avaluació a través de noves eines. Així mateix, algunes empreses van comentar com estan fent un replantejament integral en la política de persones i en què consisteixen els importants canvis que s’estan introduint.

Els membres de la comissió van realitzar així un debat sobre l’evolució futura de la feina, després d’una ponència inicial per part d’Albert Cañigueral, Director general d’Dades Obertes, Transparència i Col·laboració de la Generalitat, i Autor de llibre El treball ja no és el que era. El debat va incidir en la importància vital per a les empreses de comptar amb una estratègia de talent. “No tenir una estratègia de talent avui és com si en els ’90 no haguéssim tingut en compte internet o posteriorment tampoc haguéssim considerat la revolució dels smartphones”, va comentar Cañigueral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *