amec ha participat aquesta setmana en la primera trobada presencial de tots els membres de la xarxa PI + D + I de l’CDTI després de la pandèmia. amec, que compta amb un Servei Integral d’Ajudes Públiques per a les empreses industrials, està acreditada com a membre de la xarxa que depèn de CDTI, que organitza aquestes trobades per tal d’assegurar que els ajuts públics a la innovació es vehiculin i arribin a les empreses. Els membres de la xarxa (organitzacions empresarials, centres de tecnologia i coneixement) comparteixen informació sobre el funcionament de les ajudes i col·laboren per fer realitat projectes d’innovació de les empreses a les quals representen. “Es tracta així d’una xarxa multiplicadora, en la qual tots estem en contacte i facilitem l’accés als ajuts, als recursos i la tecnologia perquè les empreses duguin a terme els seus projectes d’innovació”, explica la responsable de el Servei Integral d’ ajudes, Sonia Fernández, que ha assistit a aquesta trobada.

Durant la jornada, el CDTI ha informat als membres de la xarxa sobre les últimes actualitzacions de les ajudes que atorga, així com els sectors i la tipologia de projectes que poden accedir-hi. S’ha tractat així mateix sobre com gestionar de la forma més eficient totes les consultes dels nostres membres, així com de la resta d’integrants de la xarxa.

amec està duent a terme un intens treball d’assessorament i acompanyament a les empreses industrials per assegurar el seu accés als ajuts públics. Tal com ha constatat en aquesta jornada la responsable de Servei d’Ajudes Públiques, enguany es destinaran 296.600.000 d’euros a Projectes de tecnologies industrials, especialment a R + D (125.300.000), LIC-A per a la compra d’actius fixos (86,2) i LIC (30,8) entre altres línies. Responent a preguntes dels presents, el CDTI ha explicat a més que gràcies als Fons Next Generation en 2022 hi haurà una major dotació econòmica per a les línies Neotec per startups, així com per a la Xarxa Cervera, que interessa especialment també a les nostres empreses industrials. El proper 9 de desembre, el CDTI i amec realitzaran una presentació per a les empreses industrials, per tal d’informar i respondre a tots els dubtes ( inscripcions aquí ).

Durant la trobada, Fernández ha intervingut en les dues taules de debat organitzades per tractar els temes d’Indústria i TIC i Agroalimentació i Salut. Gràcies a formar part de la xarxa PIDI, amec respon a totes les preguntes, dubtes i tràmits de les empreses industrials per accedir a aquests importants fons, a més de dur a terme la pròpia sol·licitud dels ajuts. L’objectiu d’amec és impulsar la innovació a les empreses industrials per assegurar la seva competitivitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *