L’economia circular és una gran oportunitat per a empreses industrials. Fins al punt que incorporar la circularitat de forma estratègica ha de ser necessària, no només a la seva operativa, sinó a tota la visió del negoci. Aquesta és la conclusió a què han arribat els membres de la Comissió Tècnica d’Innovació de Amec en la seva darrera trobada, que ha tingut lloc aquest mes de novembre.

Això és degut a que “l’epicentre de les oportunitats de transformació s’han de situar a l’energia, l’àmbit on hi ha marge d’actuació i millores disruptivament innovadores al sector de béns d’equip i tecnologia” , tal com va destacar de l’expert en Estratègia de Economia Circular, Ignasi Cubiñà , que va participar com a convidat a la Comissió d’Innovació. Per a Cubiñà, la diferència competitiva d’Europa respecte als EUA i l’Àsia es troba en aquest àmbit.

Les empreses van abordar com aplicar aquesta innovació, alhora que van avaluar com l’augment dels preus de l’energia afecta l’activitat industrial en general. Així mateix, els membres de la comissió, que presideix Jordi Serrat , director de Producte i Tecnologia d’Azbil Telstar, van tractar la crisi de matèries primeres i de la logística, l’evolució de la mobilitat i els temes candents que estan afectant l’operativa de la producció, que han conduït les organitzacions a establir una col·laboració més gran amb totes les seves àrees funcionals i especialment també els seus departaments financers per ser més productius i eficients.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *