La Comissió Tècnica de Talent de Amec ha constatat en la seva darrera trobada que mai abans havia costat tant identificar talent per a les empreses industrials, i que hi ha una batalla per captar-lo, especialment pel que fa a perfils operatius. Una possible solució és centrar-se en la formació de júniors.

La diferència de valors entre sèniors i joves pot semblar un escull que, a la pràctica, s’ha demostrat que en realitat pot nodrir l’empresa. Així ho ha exposat Rubén Llop, Soci fundador del partner d’ amec Institute for Transformational Leadership, que ha intervingut a la comissió per obrir un debat sobre el canvi generacional a les empreses industrials, un tema que els membres d’ amec han indicat que els preocupa. Llop ha exposat que “els nous valors s’han de posar sobre la taula i tenir-los en compte a les organitzacions combinant-los amb els clàssics” . En aquest sentit, ha incidit que “hi ha més d’una forma encertada perquè funcionin les coses amb èxit” .

Així, s’ha obert un debat entre els membres de la Comissió Tècnica de Talent, que n’han exposat les circumstàncies i experiències. Les empreses han convingut que cal potenciar el canvi generacional de manera encertada i potenciar els aspectes positius en la forma de treballar de cada persona, aprofitant la diversitat dels equips. La clau, han coincidit, és “crear equips diversos, multidisciplinaris i multinivell” , que “creen en ells mateixos” i que, funcionant de manera autònoma, “creuen ells els projectes” . Tot i així, també han constatat que costa també atreure perfils sèniors per incorporar valors i continguts diferents i també transformadors a les empreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *