innovacció-2030.JPGEl responsable d´amec urbis , Aleix Serrallonga, s´ha reunit aquest mes amb el comissionat d´Agenda 2030 de l´Ajuntament de Barcelona, ​​Miquel Rodríguez Planas, per tractar el projecte Innovacció 2030 . Aquest projecte és l’aposta de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social com a eina fonamental per aconseguir l’Agenda 2030. L’objectiu és donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutat i de la ciutadania de manera oberta i col·laborativa. En aquest sentit, s’identificaran i llençaran reptes de ciutat mitjançant concursos oberts . Les propostes guanyadores s’aplicaran en un context real i les que es provin amb èxit podran integrar-se en processos de compra pública innovadora i desplegar-se al mercat . És a dir que, en cada cas, es licita un concurs d’idees que té com a finalitat trobar la solució tècnica que doni una resposta millor al repte i seleccionar l’adjudicatari que, havent proposat la solució, dugui a terme la implantació en una prova pilot.

 

“Esperem que es publiquin noves convocatòries que poden resultar molt interessants per a les empreses d’amec urbis el primer trimestre del 2022 que giraran al voltant de l’accessibilitat, la mobilitat i el vehicle elèctric” , explica Serrallonga. És per això que l’agrupació treballarà a fons per fer la màxima difusió del programa i de les convocatòries que vagin sorgint entre els seus membres.

 

Així mateix, el responsable d’ amec urbis i Rodríguez Planas van tractar el projecte de la Barcelona Innovation Coast, una plataforma publicoprivada que pretén potenciar la zona d’innovació urbana concentrada a l’eix de la costa de Barcelona, ​​contribuint a diversificar l’economia de la ciutat. La BIC promourà la innovació en quatre sectors estratègics: mobilitat, energia, tecnologia i digitalització i salut, amb l’objectiu d’aconseguir un impacte positiu a la societat, al medi ambient ia l’economia, i per tant, alineats amb l’Agenda 2030 .

 

La trobada també va servir per comentar l’important moviment Positive Industry, que col·loca la indústria al centre, i futurs nous espais de col·laboració entre el consistori i amec .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *