El subdirector d’ amec , Diego Guri, s’ha reunit amb el Govern Basc i els principals agents de l’ecosistema industrial per intercanviar impressions sobre les polítiques industrials a la comunitat, i que poden ser un model a seguir per tal d’enfortir el teixit productiu a tot l’Estat. “El Govern Basc destaca per la seva política decidida a favor de la indústria, que manté des de fa més de 40 anys, i que ha estat clau per erigir una comunitat pròspera” , indica Guri.

tecnalia.JPGEl subdirector d’ amec s’ha reunit amb el viceconseller d’Indústria del Govern Basc, Mikel Amundarain ; el vicepresident de mercats del centre de recerca i desenvolupament Tecnalia , Agustín J. Saenz ; i Cristina Oyón , directora de l’àrea de Tecnologia, Innovació i Sostenibilitat del Grup SPRI , organisme que assisteix el Govern Basc en el disseny i implementació d’estratègies i instruments per donar suport a la R+D+i a la indústria basca, així com amb Ainhoa Ondarzábal , Consellera Delegada de Basque Trade & Investment, agència basca d’internacionalització. Després d’aquests contactes, “hem vist com al País Basc s’està treballant especialment en incrementar la dimensió de les empreses, promoure que facin una inversió més gran en R+D i en fomentar la col·laboració entre elles” , explica.

 

El subdirector d’ amec s’ha reunit amb el viceconseller d’Indústria del Govern Basc, Mikel Amundarain ; el vicepresident de mercats del centre de recerca i desenvolupament Tecnalia , Agustín J. Saenz ; i Cristina Oyón , directora de l’àrea de Tecnologia, Innovació i Sostenibilitat del Grup SPRI , organisme que assisteix el Govern Basc en el disseny i implementació d’estratègies i instruments per donar suport a la R+D+i a la indústria basca. Després d’aquests contactes, “hem vist com al País Basc s’està treballant especialment en incrementar la dimensió de les empreses, promoure que facin una inversió més gran en R+D i en fomentar la col·laboració entre elles” , explica.

 

Guri també ha visitat el centre de Formació Professional IMH a Elgoibar, i ha mantingut una trobada amb el director general del clúster de fabricants AFM , Xabier Ortueta .

 

El País Basc compta amb una base industrial sòlida, un sector que representa el 24,2% del PIB. El Parlament ha aprovat el Pla de Desenvolupament Industrial i Internacionalització 2021-2024 , que compta amb un pressupost global de 4.106 milions , 1.642 dels quals s’invertiran aquest mateix any. El pla té com a objectiu que la indústria i els serveis avançats assoleixin al País Basc un pes del 40% del PIB . “En aquesta aposta clarament decidida del Govern en el seu suport a la indústria veiem com, efectivament, s’està complint el compromís d’incrementar anualment un 6% els recursos destinats a la innovació industrial” , incideix el subdirector d’ amec . Amb una dotació de 200M€ dedicats a la innovació industrial aquest any, aquests recursos ja suposen un 1,5% del total del pressupost del Govern Basc.

 

Gràcies al coneixement de la realitat industrial a tot l’Estat, amec s’erigeix com a interlocutor i realitza propostes al Govern central i administracions autonòmiques per aconseguir que la indústria ocupi un lloc central i permeti el seu paper com a garant d’un bon desenvolupament econòmic i social. En aquest cas, aquest intercanvi i contacte amb els principals agents bascos també permet oferir amec millors serveis als seus membres instal·lats al País Basc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *