Els estudis indiquen que les empreses exportadores són les que inverteixen més en propietat industrial (patents i marques). En fàcil entendre que un comprador preferirà adquirir un producte nacional en lloc dimportar-lo sempre que sigui possible. Les patents, en generar un monopoli sobre una tecnologia, impedeixen que la competència fabriqui i/o comercialitzi aquesta tecnologia, per això són l’eina ideal per fomentar l’exportació. En altres paraules, un fabricant espanyol que ha desenvolupat una innovació i que l’ha protegit convenientment s’assegura ser l’únic a poder vendre aquesta innovació als territoris on estengui la patent.

El problema és que la protecció està limitada als territoris on es registra la invenció com a patent, per la qual cosa, als territoris on no es registra, un tercer pot copiar legalment la invenció. L’empresari ha de conèixer molt bé les eines i els recursos que hi ha a l’hora de protegir una invenció a nivell internacional per tal d’aconseguir la màxima cobertura al preu més baix possible.

En breu, la nostra agència de propietat industrial Volartpons, partners d’ amec , oferirà a tots els membres de la comunitat una sessió formativa on explicarem les diferents estratègies per aconseguir protegir correctament la innovació dedicant els recursos estrictament necessaris.

 

A banda, i aquest és el motiu d’aquest article, hi ha subvencions que poden ajudar a suportar les despeses derivades de la protecció de la innovació . Concretament hi ha dos tipus de subvencions directes a la protecció de patents, dissenys industrials i marques.

  • Les subvencions convocades per l’OEPM mitjançant les quals és possible recuperar fins al 90% de les taxes pagades durant els exercicis anteriors per protegir les innovacions mitjançant patents i models d’utilitat tant espanyols com internacionals.
  • Les subvencions convocades per l’EUIPO mitjançant les quals les PIMES adquireixen un bo de fins a 2500€ per gastar a la protecció tant de marques com de patents a nivell espanyol o de la Unió Europea.

A les dues subvencions no s’exigeixen ni memòries tècniques ni que la invenció protegida sigui realment explotada o d’interès al mercat. Aquestes subvencions simplement tracten de fomentar la protecció dels intangibles .

La nostra agència tramita per a tots els seus clients i també empreses membre de Amec aquestes subvencions, que sens dubte són un alleujament per a les empreses exportadores.

Si teniu qualsevol dubte o comentaris ens podeu contactar a través de l’email volartpons@volartpons.com o al telèfon 933182440.

 

Pierre-Victoor-volartpons-2.png

Pierre Victoor. Customer Success Manager Volartpons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *