Barcelona, 27 de maig de 2022. El director general de amec, Joan Tristany, ha estat reconegut amb el premi DUX a la Innovació que atorga Canal CEO. Tristany va rebre el premi en una gala al Teatre Barceló de Madrid davant la presència de més de 130 persones de l’alta direcció del nou management.

 

“Cal que els líders de qualsevol empresa, sigui gran o petita, tinguin la capacitat de transformar”, va afirmar Tristany en el discurs moments després de rebre el guardó. En aquest sentit, es va mostrar especialment agraït per haver rebut un premi en l’àmbit de la innovació: “En algun moment de la meva carrera algú em va dir que la investigació converteix els diners en coneixement i, la innovació, el coneixement en diners, però no és així: cal innovar per convertir en coneixement en diners però també en benestar, igualtat…”. Així, es va dirigir a les persones directives presents, “persones amb ganes de transformar, i continuar aquest camí per construir una societat millor. Però hem de treballar per a aquest futur”.

 

Tristany també es va mostrar agraït a les persones que l’han inspirat al llarg de la seva trajectòria i a l’equip de la seva organització, especialment “a les que corregeixen i fan veure que cal agafar altres camins. Aquesta és la base de la innovació”.

 

Joan Tristany és Economista i Actuari per la Universitat de Barcelona i PDG per l’IESE. La seva carrera professional està lligada a les organitzacions empresarials i a amec, entitat que dirigeix, promovent un Propòsit amb el convenciment que poden ser instruments d’alt impacte transformador a la societat. Des d’amec impulsa el moviment Positive Industry, que reuneix les empreses industrials compromeses amb un progrés sostenible. Aquesta iniciativa reivindica que la indústria sigui una aposta decidida en aquest país, i treballa per trobar el suport necessari per fer possible el canvi de model productiu, assegurant així el benestar i el progrés.

 

És membre de l’Observatori de la Internacionalització, de la Comissió Consultiva de Negociacions Comercials Internacionals, de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Normalització (UNE), així com dels Comitès Organitzadors de diverses Fires industrials espanyoles, i del Comitè d’Orientació Estratègica de l’ICEX.

Relator al III Congrés d’Economia i Empresa de Catalunya, ha estat conseller del Consell d’Administració de l’ICEX, membre del Comitè Executiu del COPCA, editor de la revista amec Export i amecnews i coautor de diverses publicacions relacionades amb la indústria i la internacionalització.

 

amec impulsa los nuevos factores clave de competitividad en las empresas

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Són uns factors que estan esdevenint essencials en l’actual situació de crisi per l’impacte de la Covid-19 en l’activitat industrial del nostre país. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten una mitjana del 56,3% de la seva facturació i inverteixen el 4,4% en innovació.

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso

Gloria.ayuso@ga-binet.com  Tel. 654609518

 

Galeria d’imatges

  • Dux_premios-joan-tristany-2
  • FTctUY3WYAUKyG0
  • premios-dux

Dux_premios-joan-tristany

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *