• La temàtica del Fòrum 2022 sorgeix arrel de la necessitat detectada a les empreses sobre com fer front al repte de respondre a un entorn que canvia cada cop de forma més accelerada.

 

Barcelona, ​​2 de juny de 2022. El Fòrum amec, la referència en prospectiva industrial, dedicarà la propera edició, que tindrà lloc el 6 de juliol, a la indústria anticipativa. La temàtica del Fòrum 2022 sorgeix arrel de la necessitat detectada a les empreses sobre com fer front al repte de respondre a un entorn que canvia cada cop de forma més accelerada. Les empreses industrials s’estan veient obligades a ampliar les seves previsions a llarg termini i alhora ser més àgils i adaptables davant de constants canvis imprevistos.

 

En els dos darrers anys les empreses industrials han hagut de fer front a les conseqüències del Brexit, la pandèmia de la Covid-19, la crisi logística i d’accés a les matèries primeres i ara a la guerra de Rússia a Ucraïna, que ha alterat l’ordre mundial. Amb tot això, l’anticipació s’ha convertit en un factor clau de competitivitat. El Fòrum 2022 oferirà a les empreses eines de prospectiva per detectar, interpretar i actuar sobre els senyals de l’entorn, i la base per evitar o minimitzar les amenaces i crear les oportunitats per créixer i construir un nou futur. Ho farà inspirant els presents amb casos d’èxit d’empreses industrials i també mitjançant la intervenció d’experts.

 

La ponència principal la protagonitzarà Miguel Jiménez, CEO de Futures Intelligence, prestigiós futurista amb més de 19 anys d’experiència ajudant empreses i governs de tot el món a elevar els estàndards d’innovació, pensament estratègic i revolucionant la classe mundial. Utilitza la previsió, anticipació del futur, la intel·ligència artificial, el pensament àgil, les metodologies d’aprenentatge, el disseny de serveis i de negocis i els marcs col·laboratius oberts per produir escenaris excel·lents per a la innovació disruptiva. La seva missió al Fòrum serà motivar a les empreses per impulsar la innovació per a un futur més brillant.

 

Els casos d’èxit es centraran en experiències en què persones directives d’empreses industrials explicaran com la prospectiva els ha permès esmorteir l’impacte de situacions que podrien haver suposat un perill per a la seva continuïtat i com n’han sortit reforçats. El debat s’obrirà després perquè les empreses membres d’amec dialoguin sobre com convertir la incertesa en oportunitats.

 

La responsable de l’Observatori amec, Susana González, explicarà com la mateixa amec ha treballat els últims anys, des de l’inici de la pandèmia fins a la guerra d’Ucraïna, en el traçat de diferents escenaris per fer front a un entorn incert, i avançarà com s’observen els escenaris previstos per als propers dos anys.

 

El Fòrum 2022 torna al seu tradicional escenari, l’IESE, després de dos anys en què la pandèmia ha obligat a realitzar un esdeveniment retransmès en streaming el 2020 i una trobada híbrida -presencial i online- el 2021. Aquest any, eliminades les restriccions a actes i congressos, més de 350 persones directives de les empreses industrials, es tornaran a reunir i recuperar així també el valuós networking que es genera entre elles.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses

 

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses espanyoles: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, globalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten de mitjana el 56,3% de la facturació i inverteixen el 4,4% en innovació.

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso

Gloria.ayuso@ga-binet.com

Tel. 654609518

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *