El grup de networking de Talent, creat el juny de 2020, s’ha convertit en la nova Comissió de Talent d’amec, davant del seu caràcter estratègic en la nova competitivitat de les empreses industrials. Aquest mes de maig s’ha constituït la comissió, que té com a presidenta la directora general de COATRESA, Ariadna Marín.

La comissió està formada per 13 membres de la comunitat industrial d’amec. Els integrants de la comissió destaquen que l’intercanvi d’experiències ha ajudat notablement a millorar en les seves respectives empreses en les àrees relacionades amb el talent, la seva captació i la relació amb les persones. Des d’aquest grup es pretén fer extensible aquesta ajuda a tota la comunitat, abordant les necessitats més urgents de les empreses industrials, i aportant des d’amec formacions, xerrades i informació a tots els membres. La comissió té a més com a missió observar les tendències en les noves generacions i cap a on evolucionen els RRHH i l’evolució futura de la feina, per tal de no només adaptar-se sinó fins i tot avançar-se mitjançant la inclusió d’aquestes noves tendències.

Fins al moment, s’han analitzat els temes que preocupen més les empreses industrials, com són:

Aquest últim punt de la nova Comissió de Talent també va servir per expressar la preocupació que tenen les empreses per mobilitzar el personal a l’exterior, tant comercials com tècnics, per a muntatges i posades en marxa. Els requisits de cada país fan perdre molt temps als departaments de RRHH i a les persones que viatgen. El passaport sanitari pot ser una solució o anar en contra si a Catalunya i Espanya se segueix vacunant més lentament que als països de la competència. Tot i això, els membres van remarcar que la incidència de casos de Covid està sent menor en les empreses, ja que les mesures de seguretat implementades estan funcionant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *